Páginas

lunes, 23 de noviembre de 2009

To Catch The Audience's Attention

Un dia qualsevol a les 24h (00:00 o 12:00 p.m.), més concretament, un divendres a aquesta hora, un individu (l'anomenarem 'X'), arriba a casa disposat a perdre unes valuoses hores de son mirant "la caixa tonta" que té al menjador.  A aquesta hores de la nit i un divendres, no esperava trobar res interessant per veure, simplement volia provar el sofà que recentment havia comprat.

Gràcies a la nova tv digital, 'X' ha passat d'haver d'escollir un numero aleatori entre 1 i 8 (suposarem que 'X' tenia la sort, o desgracia, de viure a una petita capital de comarca on només tenien cobertura nacionals, autonòmiques i una local) a haver d'escollir entre un ampli ventall de possibilitats on en alguns casos s'arriba a més de 30 opcions.
Desorientat que estava el pobre i perplex de veure tanta quantitat d'anuncis publicitaris (amb pauses de més de 15 minuts de durada, resulta difícil mantenir la vista fixa a una successió d'spots), gràcies a l'invent del comandament a distància, ja no li queda excusa per manter-se fidel a una cadena

Només li calen uns segons per escollir on cal parar atenció i on no cal ni perdre uns segons més. No triga massa en trobar una cadena amb un programa interessant, no s'hauria imaginat mai estar mirant una cadena com aquesta un divendres a aquelles hores, però el programa que començava despertava la seva curiositat.
Es tracta de l'emissió d'un programa americà que la NBC va emetre fa un parell d'anys, "To Catch A Predator".  El "show" posa esquers a xats cercant adults que vulguin mantenir relacions sexuals amb menors d'edat. Un cop establerta l'edat de l'adult se li adverteix que esta parlant amb un menor. No important l'edat, alguns van a una casa indicada pel programa de televisió on suposadament els hi espera el menor. Allà els hi espera el conductor del programa, és a dir el presentador del show, amb les càmeres, inicialment amagades. Aquest porta impressa tota la conversa que va mantenir l'individu adult amb el, suposadament, menor, incloent en alguns casos fotografies que aquests els hi enviaven als menors.
Sorprenents són algunes declaracions que mantenen aquests individus, afirmant els seus actes, negant la situació o fugint corrents. Corre o caminar no els traurà però, de les manilles dels policies que esperen a la sortida.
Encara més sorprenents són les reaccions dels policies. Més de 5 per detenir a un individu, suposadament no armat, envoltat de càmeres que graven tots els seus moviments. Apuntat per les armes del cos de seguretat, emmanillat, immobilitzat, hi ha qui s'enfonsa, hi ha qui s'exalta. El sol fet d'intercanviar missatges sexuals explícits ja es delicte a California, entre d'altres estats, però anar a casa d'un menor volent mantenir sexe amb ell encara ho és més.

Es veu que en una primera entrega d'aquest programa, no és comptava amb la "col·laboració" ni del xerif ni de la policia ni de Perverted Justice (web dedicada a identificar i capturar pedòfils a la xarxa) i els presumptes pederastes fugien corrents.

A 'X' li sorgeix un dubte: què passa amb aquells menors que diuen ser majors d'edat via xat i van a la cita trobant-se allà amb majors d'edat els quals li havien seguit el fil volent mantenir relacions sexual? En molts casos els esquers eren els que iniciaven les converses al voltant del sexe.
Aquestes situacions no les exposa el programa. Què pot suposar per un menor trobar-se en aquella situació? També se li tiraran a sobre els policies?.

EL programa ha estat acusat de "fer noticies" en lloc d'exposar-les. A més pederastes arrestats, més audiència. Desprès de caure en la trampa, un dels sospitosos es va suïcidar i la seva família demandà al canal nord-americà per 105 milions de dòlars.
Perverted Justice es financia gracies a un suculent contracte amb la cadena de televisió NBC amb la que col·laborava directament en el programa de gran audiència. Això provocà crítiques per part dels seus detractors que a més a més els acusen d'haver publicat informació personal d'homes als quals havien acusat de delictes de pedofília i que finalment resultaren innocents.
A alguns judicis els fiscals no processaven els detinguts dient que molts casos havien estat "contaminats" pel trebal dels organitzadors.

Què buscava realment NBC? "To Catch A Predator" o "To Catch The Audience's Attention"?

No hay comentarios:

Publicar un comentario